Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Καλήν ημέρα άρχοντες…

Σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016,οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, με τη συνοδεία γονέων και δασκάλων, βγήκαμε στους δρόμους και τους γεμίσαμε με χρώματα και μελωδίες σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.
Κατά τη διάρκεια της βόλτας πραγματοποιήσαμε τρείς επισκέψεις σε φορείς. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα των Χριστουγέννων, χαρίσαμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, και μια κάρτα με ευχές για μια νέα δημιουργική χρονιά για όλους, αλλά και με την προτροπή για την συνεργασία ΟΛΩΝ στην διατήρηση και ενίσχυση του ιστορικού δημοτικού σχολείου.
Πρώτη μας στάση ήταν η Περιφέρεια Κρήτης όπου μας υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κος Σταύρος Αρναουτάκης και το επιτελείο του. Ο κος Αρναουτάκης από την πλευρά του ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο και δεσμεύτηκε από πλευράς Περιφέρειας όχι μόνο στην συμμετοχή στον διάλογο που έχει ξεκινήσει γύρω από το σχολείο, αλλά και στην πραγματοποίηση μιας επιθυμίας! Με το νέο έτος λοιπόν θα έχουμε στη διάθεσή μας καινούρια ταμπλό στις μπασκέτες και μπάλες για την ανανέωση του γυμναστικού εξοπλισμού!
Επόμενος σταθμός η Λότζια, το δημαρχείο της πόλης, όπου με διασκεδαστικό τρόπο "εισβάλαμε" σε σύσκεψη του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Γιώργου Βλαχάκη με τους σχολικούς συμβούλους.
Με χαρά άκουσαν αλλά και συμμετείχαν στην μικρή μας χορωδία και ευχήθηκαν στα παιδιά να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν με την καρδιά τους αυτές τις ημέρες των διακοπών. Στη συνέχεια δεσμεύτηκαν με τη σειρά τους για τη στήριξη με κάθε τρόπο στη διατήρηση όλων των σχολικών μονάδων και συγκριμένα του σχολείου μας, που έχει να προσφέρει τόσα πολλά ακόμα στην κοινωνία της πόλης.
Τελευταία στάση πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μηνά και στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος με χαρούμενη διάθεση υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές και με τη σειρά του τους ευχήθηκε για τον ερχομό του νέου έτους.
Οι  μαθητές του σχολείου μας είχαν μαζί τους κουτί οικονομικής ενίσχυσης των Παιδικών Χωριών SOS, και στο τέλος των επισκέψεων παρέδωσαν το κουτί με το ποσό που συγκεντρώθηκε στα «Παιδικά χωριά SOS
Και του χρόνου με υγεία και περισσότερα παιδικά χαμόγελα!



Περιφέρεια Κρήτης
Μας υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης κος Σταύρος Αρναουτάκης

και το επιτελείο του





Δημαρχείο Ηρακλείου, Λότζια
Μας υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κος Γιώργος Βλαχάκης

εν μέσω σύσκεψης με τους Σχολικούς Συμβούλους







Καθεδρικός ναός Αγίου Μηνά και Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Μας υποδέχτηκαν ιερείς και ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος.





Ο κουμπαράς του «Χαμόγελο του παιδιού»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρήτη - Γνώρισε τον τόπο σου

 
8ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Ταξ. Μαρκοπούλου 8, Ηράκλειο, 2810284561 - Κατασκευή Αλέξανδρος Ρονιώτης